U svetu, gde smo sve češće razdvojeni od nama dragih ljudi, više nego ikad je važno ostati povezan sa prijateljima, porodicom i kolegama. Jedan alat koji je podigao komunikaciju i okupljanje ljudi na viši nivo, posebno tokom pandemije, je Zoom. Bez obzira da li prisustvujete online sastancima, družite se sa voljenima ili učestvujete u virtuelnim događajima, Zoom je veoma koristan alat koji vam omogućava da se povežete licem u lice sa jednom ili više osoba, iz udobnosti sopstvenog doma. U ovom vodiču za početnike, vodićemo vas kroz proces instaliranja Zoom-a kako biste mogli odmah da počnete da uživate u njegovim prednostima.

Pre nego što se upustimo u proces instalacije, hajde da istaknemo koje su to prednosti korišćenja Zooma:

  • Jednostavna video konferencija: Zoom pojednostavljuje proces organizovanja i pridruživanja video konferencijama. Samo nekoliko klikova je potrebno da postavite virtuelni sastanak i pozovete učesnike iz celog sveta.

  • Visokokvalitetni zvuk i video: Zoom nudi odličan kvalitet zvuka i slike, što omogućava glatku i jasnu komunikaciju tokom vaših online interakcija. To vam pomaže da se osećate povezano, čak i kada ste fizički udaljeni.

  • Deljenje ekrana i saradnja: Bez obzira da li prezentujete prezentaciju, diskutujete o dokumentima ili rešavate tehničke probleme, Zoom omogućava jednostavno deljenje ekrana i saradnju, što olakšava timski rad i besprekornu komunikaciju.

  • Virtuelne pozadine: Osvežite svoje video pozive koristeći virtuelne pozadine koje vam omogućavaju da se prenesete na različite lokacije ili čak da pokažete svoju kreativnost sa prilagođenim pozadinama.

  • Snimanje i transkripcija: Zoom vam omogućava da snimate svoje sastanke, što je praktično za učesnike da pregledaju diskusije ili za odsutne da se kasnije informišu. Osim toga, pruža automatske usluge transkripcije za lakše pravljenje beleški i pristupačnost.

Sada kada smo razmotrili prednosti korišćenja Zooma, krenimo sa procesom instalacije.

Korak 1: Preuzimanje Zooma:

  • Otvorite svoj web pretraživač (kao što su Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ili neki četvrti koji koristite) i posetite Zoom web stranicu.

  • Kada se nađete na početnoj stranici Zooma, pronađite sekciju “Resources” u gornjem meniju.

  • Kliknite na “Download Center” ispod naslova “Download Zoom Client” da biste pristupili stranici za preuzimanje.

  • Videćete naziv “Zoom Desktop Client” i ispod se nalazi dugme download na koje treba da kliknete

Korak 2: Instalacija Zoom-a

  • Na stranici za download pronaći ćete različite opcije za instalaciju u zavisnosti od operativnog sistema vašeg računara (Windows, macOS ili Linux). Odaberite odgovarajuću verziju za svoj računar i kliknite na link za download.

  • Kada preuzimanje završi, pronađite instalacioni fajl u folderu “Preuzimanja” na vašem računaru ili na odabranom mestu koje ste izabrali tokom procesa preuzimanja.

  • Dvaput kliknite na instalacioni fajl da biste pokrenuli proces instalacije. Pratite uputstva na ekranu kako biste instalirali Zoom na vašem računaru.

Korak 3: Kreiranje Zoom naloga:

  • Nakon završene instalacije, pokrenite Zoom aplikaciju na vašem računaru.

  • Na ekranu dobrodošlice imaćete opciju da se prijavite ili kreirate novi nalog. Ako već imate Zoom nalog, prijavite se koristeći svoje podatke. U suprotnom, kliknite na “Registrujte se besplatno” da biste kreirali novi nalog.

  • Priložite potrebne informacije, kao što su vaša email adresa i željena lozinka, kako biste kreirali svoj Zoom nalog.

  • Nakon što završite proces registracije, spremni ste za početak korišćenja Zooma!

Čestitamo! Uspešno ste instalirali Zoom softver na vaš računar i sada ste spremni da uživate u brojnim prednostima koje pruža. Bez obzira da li vam je potrebno prisustvovanje online sastancima, organizovanje virtuelnih okupljanja ili jednostavno povezivanje sa prijateljima i porodicom, Zoom pruža jednostavnu i efikasnu platformu za sve vaše potrebe. Sada istražite različite funkcije koje Zoom nudi i iskoristite maksimum iz vaših online interakcija. Srećno!

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna pomoć sa instalacijom slobodno nas kontaktirajte. Naš tim vam je na usluzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *